Løkgryte




Denne gryta er utrolig god, og ikke minst sund, :D




Til denne gryta trenger du:

Ca 8 løk
1 kg oksebog
Fersk persille
2 dl vann
Salt 
Pepper
Paprikapulver

Skjær opp kjøttet i passe grytebiter. Brun kjøttet i en kjele, og krydre.
Hakk opp løken i litt store gode biter, og ha den oppi sammen med det bruna kjøttet. 
Hakk opp endel av persillen, og ha i.
Ha i ca 2 dl vann, og la det nå koke til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre. 
Min mening er at jo lenger det småkoker, jo bedre blir det, :D
Hakk opp litt mer persille, og strø over rett før servering.

Server med ris. Vi skal også ha tzatziki og chillimarienerte oliven til, :)

Bon apetit!




Fårikål


Nå er det fårikåltid folkens. Vet de fleste kan lage dette, men ville allikevel legge ut noen bilder og oppskrift, :)


1 1/2 kg lammekjøtt
1 1/2 kg kål
Salt
Hel pepper
Mel
Ca 3-4 dl vann

Legg kjøtt og kål lagvis oppover i kjelen (start med de feteste kjøttstykkene). Strø på salt, pepper og litt mel (for jevning) på hvert lag. Hell på vannet.


Så er det bare å sette kjelen på varmen, la det koke opp, og skru ned varmen. Nå skal det putre lett i ca 2 timer. Man vet det er klart når kjøttet slipper bena. 


Bon apetit!!