Baklava


Etter mange turer til Tyrkia, er vi her i huset veldig glade i baklava til kaffen. Dette er en skikkelig søtbombe med masse deilig pistasj og valnøtter (eller andre nøtter om man ønsker det).
For å lage baklava, så trenger man filodeig, og dette får man kjøpt i tyrkiske butikker.
Baklava er ikke vanskelig å lage, men er noe tidkrevende. Men jeg lover..man får betalt for strevet, ;)




Nøttebalndingen:
175 g usalta pistasj
175 g valnøtter
55 g sukker
1 ts kanel
Dette kjøres i kjøkkenmaskinen, så man får en litt grov nøttemasse.
Så begynner morroa!! 
180 g smelta smør
Nå skal man legge inn mange lag med filodeig, og HVERT LAG skal smøres med smelta smør!!
Først 10 lag med filo, så ett lag med nøtteblanding. 
Så 4 lag med filo, så resten av nøtteblandinga.
Og til slutt 8 lag med filo.
IKKE GLEM SMØR MELLOM HVERT FILO BLAD! ;)
Jeg brukte en form som er ca 32x22 cm
Før man setter baklava`n i ovnen, så ruter man opp til passe stykker. Jeg skjærte kun i det øvertse laget, og delte helt opp etter den var ferdig stekt.
Stek på 180 grader i 30 minutter, ta den ut og dekk med folie, og stek derretter i 20 minutter til.



Mens kaka står i ovnen, så lager man sukkerlake. 
2,5 dl vann
165 g sukker
375 g honning
saft av 1 sitron
Kok opp på høy varme, slå ned varmen til middels, og la dette syde i ca 20 minutter. Avkjøl, og hell over den ferdig rutete stekte kaka.
Denne kaka er best når den har fått stå å trekke til seg all siruppen..så ikke forhast deg med å spise, ;)))

Enjoy, :)))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar